Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Problém je složitější a aktuální stav a situace nám ukazuje co je vlastně přežité a co zde chybí.

Přežitá je sociální humanistická politika na křesťanských základech jež se dostala do popředí po pádu totalit.

Je zde politická garnitura státníků jimž vlastně ujel vlak a žijí v setrvačném stavu tohoto prostředí a nevidí a nejsou schopny vnímat změny jimž prochází svět a jde o konec jedné epochy globalizace.

Horší je ale stav kdy je zde občansky rozvrácená společenská diverzita tak že zde není poptávka ale vlastně jen vazalský systém.To je odkaz sociálního kulturního humanismu.

Zde je za potřebí cesta precedentů jež vytvoří dostatečnou energii a konfrontaci se skutečností.

V našem případě by se naše vláda a občané  jí k tomu měli nutit , zabezpečit hranice a bránit ekonomickým uprchlíkům vstupu.

Tím se vlastně rozdají karty v Evropě  a bude i reakce kdo na čí straně stojí, ideálně by zde komunikace měla přejít na mezistátní úroveň, kdy se politici s okolních zemích spojí a tím i "vyřadí" Brusel a jeho starý svět ze sedla. Tím vlastně začne další komunikace jak řešit aktuální odtrženost politiky Bruselu od národních zájmů a i revize a ponaučení kam vede přerozdělování moci.

4 0
možnosti
JK

Jednoznačně odmítnout imigranty, vracet letecky do Afriky

6 0
možnosti
MR

To nic neřeší a je to bludný kruh. Zde je potřeba nová generace státníků a politiků jež chápou celistvěji současný stav a jeho historii a případné dopady.

Zde by měl pak vzejít tlak na osamostatnění Evropy od přežitých světových norem a hodnot a organizací a uvědomit si svoji roli v regionu Evropy, Asie a Afriky kam zasahují její hranice.

Evropa by se měla stát samostatnou světovou velmocí, jež je odpovědná za svůj vlastní osud a okolní regiony s nimiž sousedí.Následně by mělo dojít k pochopení a revizi sociální - kulturní  humanistické politiky a pohledu, jak vlastně přispěla k rozvrácení společenských systémů a uvědomit si unikátnost schopnosti vytvářet demokracii jež má jen minimum zemí ve světě. Zatím je historický vývoj Evropy. 

V tom to duchu by měla vojensky zakročit v okolních zemích kde selhala centrální moc a je občanská válka či anarchie. Po vojenské stabilizaci, by zemi spravoval evropský konzul vybavený úředním aparátem a vojenským zázemím. Zde by pak individuálně pro každou zemi  měla být zavedena taková politika jež bude stabilizovat etnické a mentální rozdělení populace a jejich náboženství. Nechat stranou kultivaci společnosti dle evropského scénáře.

Následně by mělo vzniknou systém ochrany vnějších hranic a jejich nepropustnost.

Taktéž vojensky vstoupit do Lybie a zde vytvořit určitý systém jež bude bránit vstupu uprchlíků do Evropy ale i následné repatriace z Evropy. Navíc by zde se mohli získat vzdělání a práci v obnově hospodářství Lybie a dalších zemích. Zde se musí začít za hranicemi Evropy.

Tohle ale vyžaduje nové myšlení a novou generaci politiků a státníků a silnou podporu občanské společnosti.

1 1
možnosti
Foto

Pane Okamuro, proti přísunu imigrantů je snad každý rozumný člověk. Stejně tak doufám, že je v Česku dostatek natolik rozumných lidi, kteří jednoznačně odmítnou mít s Vámi cokoliv společného, natož pak, aby vás jakkoliv podporovali.

11 13
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/