Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK
JK

Já si myslím, že jsme Hirošimu a Nagasaki potřebovali abychom si uvědomili, že atom není žádná sranda.

Viz Raidum girls.

11 0
možnosti
Foto

Politici vykládají lidem různé hlouposti, aby si získali jejich hlasy. Ale koukám, že existují ještě zavrženíhodnější důvody, třeba překrucovat historii. Pane Okamuro, jste populista toho nejdrsnějšího zrna a jako takový jste extrémně nebezpečný. Štvete proti uprchlíkům a teď nás budete učit historii ? Pevně doufám, že Vaše aktivity monitorují tajné služby, protože takové jako Vy tady nechci. Vraťte se do Koreje nebo kam patříte.

11 0
možnosti
OK

Věřím, že pan Okamura by byl schopen Američany klidně vynášet do nebe, kdyby mu to přinášelo politické body.

8 0
možnosti
MK

Typické. Vynecháme příčinu a řešíme důsledek. To, že Japonci napadli USA vyvraždili miliony Číňanů, Korejců, Filipinců, zotročovali ženy a dělali z nich sexuální otrokyně atd, atd.  je prostě nic. Nebýt tohoto všeho, nebyla by svržena ani atomová bomba

30 0
možnosti
OK

Navíc je důležité dodat, že Japonci neznali možnost vzdát se. Oni se snažili bojovat, i když věděli, že jsou v beznadějné situaci, a raději zemřít v boji. Naprosto nesmyslné japonské fanatické šílenství, které ve spojení s japonskými zajateckými tábory nahánělo Američanům hrůzu ještě dlouho po válce.

10 0
možnosti
SB

Tak tímhle článkem jste u mne skončil, pane poslanče. Až dosud jsem Vám chtěl volit, ale nyní to už nepřipadá v úvahu. Budu určitě volit na základě protipřistěhovaleckých postojů, ale určitě někoho jiného než Vás.

Stojím za rozhodnutím tehdejší americké vlády ohledně bombardování Hirošimy a Nagasaki.

Neměli si Japonci začínat válku a nedošlo by k tomu bombardování!

17 1
možnosti
MP

Jestli u Vás někdo skončil, či ne, to je Vaše věc, ale jak můžete hájit svržení atomové bomby ? To snad nemyslíte vážně.

0 14
možnosti
JM

Neznám armádu, která by brala větší ohled na civilisty, než armáda USA. A zejména poloviční Japonec má co mluvit o válečných zločinech za druhé sv. války.

12 0
možnosti
PV

O těch ohledech s civilisty by jistě vedli sáhodlouhé diskuze třeba obyvatelé Bělehradu, že? Nebo Tripolisu, Drážďan, Berlína... ta řada nikdy nekončí, neboť oni nejsou taková neviňátka, jak ukazují americké seriály, to si buďte jistý.

0 4
možnosti
MR

Co s tím dnes ... . Pomůže to nějak probudit mlčící ovčonskou většinu v situaci kdy se rozpadá světový pořádek a je potřeba aktivita ... .

Člověku je jak si přirozené že hledá možnosti jak se zabezpečit a o tom je evoluce, to samé je na úrovni států v tvrdé konkurenci světa.

Navíc dnes se ukazuje neživotaschopnost státních forem jež byly vytvořeny uměle bez historických kořenů, etnické vyrovnanosti .

Globalizace končí a přechází na světová centra velmoci, jež budou odpovědné za svůj prostor a region a k tomu i místa chaosu, neboť už nebude v silách zajistit nějaký statut Quo. Ostatně tomu plně svědčí stav v Iráku, Sýrii, Súdánu, Libyi ... . 

Pro nás středoevropany je více jek nutné nespoléhat na západ ale vytvořit v centrální Evropě, nové centrum Evropy na pozadí Visegradské skupiny a dalších zemích, bohužel na to nemáme novou generaci politiků, státníků a duševních osobností. 

V Africe nám jak si ujel vlak neboť jej ovládla Čína ... .

Zde končí jedna doktrína daná po roce 89 a sjednocení Evropy a s tím vlastně garnitura politiků a státníků jež ji stvořili a nebudou chtít přijít o své dítě.

1 1
možnosti
JL

Co tim chtel basnik rici, pane Rodene? Hovorim ve smyslu clanku pana Okamuri, na pouziti atomovych bomb.

1 0
možnosti
KS

Koukám, že tady máme nového historika a taky novou historii. :-)

11 0
možnosti
MS

Když to tak čtu, tak si říkám, jestli pan Okamura přece jenom tím prezidentem neměl být. Neříkám, že je M.Zeman nějaký nudný patron, ale s Tomiem by to teprve mělo správné grády! R^

4 0
možnosti
PT

P45e34t26r 90T23o49m22e69k

10. 8. 2015 9:08

Kdopak ti to psal ..tomio ?

8 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/