Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

řeknu to jednoduše, demagogicky lžete

0 0
možnosti
Foto

J36a12n 22P74i45š67t88ě77k

3. 9. 2015 11:27

Článek páchne agitkou Olivera Stonea. Rád bych věděl, jak by Harry Truman vysvětlil národu smrt milionu vojáků při dobývání japonských ostrovů, za situace, kdy měl k dispozici zbraň, která tomu mohla zabránit. Tvrzení, že Japonci byli ochotni kapitulovat, nepřijdou-li o císaře, je nepodložené. Viz: W.S. Churchill: The Second World War.

0 0
možnosti

Nerad do toho vstupuji ale americký generál má PĚT HVĚZD . Dále v době války v Pacifiku měla USA aktivních 5 generálu s pěti hvězdami a to Marshall, George, MacArthur, Douglas, Eisenhower, Dwight D., Arnold, Henry H a Bradley, Omar . Aby seznam byl kompletní ještě tu máme admiráli opět petihvezdičkové a to William D. Leahy, Ernest J. King, Chester Nimitz a William F. "Bull" Halsey Více jich opravdu nebylo takže to jen na upřesnění....že článek jaksi neodpovídá faktům

1 0
možnosti
Foto

Račte nám tu vyčíslit ztráty na životech, kdyby nebyla válka ukončena tímto, byť drastickým, způsobem. Rv

4 1
možnosti

Vždyť je jasně řečeno, že Japonsko by stejně kapitulovalo, protože proti rudé armádě nechtělo válčit. Ono občas nestačí jenom přečíst nadpit a začít komentovat. ;-D;-)

2 4
možnosti

Mě by zajímal smysl náletu mezi 14.8.1945-15.8.1945, nazývaný "Bombing of Nakita".

0 1
možnosti

Jedno slovo - NANKING. Tam se vasi predci ukazali v cele krase a za sve chovani tam by si tech bomb zaslouzili mnohem vice.

4 0
možnosti

Bylo mi souzeno asi pred 30 roky zit delsi dobu v provincii Gumma, nejak jsem si nemohl odpustit poznamku, Skoda ze meli jen dve.

3 0
možnosti

Je zajímavé pozorovat, nakolik je víra v to, že USA páchá jen dobro podobná náboženství a šílenství. :-)

3 2
možnosti

USA a dobro jsou proměnné

1 1
možnosti
Foto

Je úplně jedno z jakých příčin se plošně bombardovalo, nebo bombarduje a zabíjejí civilisté.  Je to zločin a ti kdo ho spáchali, nebo páchají by měli stanout před soudem.

1 2
možnosti

Problém ale je, že abyste ty, co válečné zločiny páchají dostal před soud, musíte je nejprve porazit, což se ovšem neobejde bez použití vojenské síly a obětí na civilním obyvatelstvu. 

Nebo vy snad víte jak to udělat nenásilnou cestou? To byste byl žhavý kandidát na nobelovku za mír!

3 0
možnosti

Jak to napsat, aby to nebylo urazlive, mimo tema ale patrilo do slusne a kultivovane diskuse?

U nekterych se prolinaji geny rodicu ruzne. Od ++ pres +- a -+ az po --.

Nejak takovy einem, ze u vas by to pripade mohlo byt to posledni reseni.

2 0
možnosti

Naprosto přesné vyjádření. Atomové bomby svržené na Japonsko byly jen demonstrací síly USA pro zastrašení Stalina. Místo míru začala studená válka a zbrojařské korporace měly žně. Krásný příklad toho, jak se vydělávají miliardy na lidském neštěstí. To ovšem zapřísáhlým a za každou cenu anti-ruským chartářům z iDnesu nevysvětlíte. R^

2 12
možnosti

(+) test na lidech - proto bombardování centra

(+) uspokojení sadistů, kteří věděli, co to způsobí

(-) ukončení války

1 4
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/