Diskuse

Premiér Sobotka: Diskuzi a demokracii nikdy - nechci od válu!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Soc. demokrati vždy kolaborovali s majiteli Vítkovických železáren, proti chudině.

viz vzpomínky pamětníků Rudých odborů z Vítkovic. Ti (čsd) ;-€se nezmění. Předem bonzovali přípravy stávek atd. vrchnosti i gestapu.

0 0
možnosti

Sobotka, Babiš, Kalousek všichni se bojí jako šert kříže skutečné trestní, hmotné odpovědnosti a odvolatelnosti v referendu !!! Sobotka se braní zuby nechty hrozí mu vězení pokud jeho starna prohraje... Pokud politici nebudou branit policii vyšetření OKD... :-)Sobotka vlastně říka občan má pravo volit pouze ve volbách kde mu naslibujeme blbosti které stejně nemusíme dodržet...:-) A potom musí držet hubu a krok, musí poslouchat náš diktát!;-€

0 0
možnosti

P96a56v75e89l 72T38a20j86č

28. 9. 2016 14:15

[>-][>-][>-][>-][>-]Sobotka se hájil několkrát tím, že lidé rozhodli o EU v referendu a tak mě napadlo, jestli ještě za 100 let bude někdo říkat "...ale občané tenkrát rozhodli". EU se mění a vyvíjí, v podstatě jen její architekti ji posouvají směrem, který byl dávno definován a stanoven a bylo rozhodnuto, že to lidé nestráví a musí se postupovat pomalu v řádu desítek let. S tím jak vychází na povrch pravá tvář EU, je jasné, že si stále více lidí uvědomuje, že zájmy a EU a ČR nejsou a nikdy nebudou totožné, ale jsou naprosto neslučitelné. Občané musí mít právo minimálně jednou za 10 let hlasovat o tom, zda si přejí setrvat v EU a musí mít právo svolat referendum o vystoupení rychle, pokud hrozí nenapravitelné škody ze strany EU. Osobně vím, že EU se nebude měnit k lepšímu - jen k horšímu - tzn. že moc a kontrola nad národními státy se budou nadále přesouvat do Bruselu a všichni jsme svědky toho, že nevolení vládci EU jsou pro Evropu destruktivní.[>-][>-][>-][>-][>-]

0 0
možnosti

Je dobré vysvětlovat lidem věci jednoduše a obyčejně. Máte ten dar.

1 0
možnosti
Foto

Zajímavý antikuprunčí protisobotkovský příspěvek od člověka nařknutého z nestandardních finančích praktik v rámci jeho strany dalšími členy strany. Tento člověk občas píše polopravdy, ale jen zcela jemné, že si jich málokdo všimne.

0 2
možnosti

Vás od toho válu museli vykopat Vaši spolustraníci,vudce co rozhoduje za všechny a kasíruje všechny peníze nikdo nechtěl;-)...Vy "demokrate"....Rv

3 9
možnosti

Tomio pocítil demokracii Úsvitu na vlastní kůži a neposral se z toho a ponaučil. Takže u mě R^.

0 0
možnosti

Nikdy jsem nevolil socany a z růžové mi bývá nevolno, ale byli-li by oni jediná strana, která nás chce udržet v EU, určitě bych překonal odpor a ten hlas bych jim dal.

3 2
možnosti

Demokracie je anebo není. Slovíčka jako liberální demokracie , sociální demokracie apod. jsou jen názvy. Osobně jsem pro demokracii bez přívlastků, ale ta by se nelíbila ani autorovi a ani mnoha dalším.

Nicméně zapomíná se na jednu věc a to, že o vstupu do EHS, EU, hlasovali občané v referendu. Jestliže měli možnost se rozhodnout zda chtějí vstoupit, měli by mít i stejnou možnost se rozhodnout zda vystoupit. Tady není co obhajovat anebo znevažovat, protože tohle právo vzhledem k referendu o vstupu je jednoznačně na straně občanů a je zcela jedno, jestli rozhodnou "sedláci a důchodci" , či kosmopolitní elitářský spolek.

Ovšem mám trochu problém, když autor požaduje referenda i o věcech schválených zvolenými zástupci. To už není o demokracii, ale o populismu. Lid si ty zástupce zvolil a vložil do nich důvěru. Mám možnost je vyměnit ve volbách, ale měnit jejich rozhodnutí, že se to nehodí?

6 2
možnosti

P56a50v15e32l 72T57a44j53č

28. 9. 2016 14:01

Přímá demokracie není o tom, že bude referendum každý měsíc. Já chápu přímou demokracii jako záležitost zcela klíčových a zásadních rozhodnutí. Ale také je to pojistka proti šílenství a zradě politiků. Lidi si zvolili zástupce a dali jim důvěru, ale co když je ta důvěra zrazena? Co když zvolení politici začnou zcela a naprosto ignorovat vůli občanů a začnou jednat v rozporu se zájmy občanů a České republiky jako to dělá Sobotka? Co když se musí začít okamžitě jednat a ne čekat třeba 2 roky do nových voleb. Demokracie znamená z řečtiny "vláda lidu" a má to samozřejmě svá úskalí, protože lid by musel být vzdělaný, pravdivě informovaný a inteligentní, ale jak je vidět z poslední doby, i lid v tom stavu, v jakém je, na základě zdravého lidského rozumu nesouhlasí se zcela očividně destruktivními a šílenými postupy a návrhy některých politiků a nevolených vládců EU.

0 0
možnosti
Foto

Zastupitelská demokracie by měla fungovat jako určitý filtr, aby směřování státu nepodléhalo neustálým výkyvům veřejného mínění. Skutečná přímá demokracie je možná ve spolku deseti lidí, v desetimilionovém spolku povede spíš k chaosu než ke světlým zítřkům.

8 5
možnosti
Foto

Nějak mi nepřijde, že by ve Švýcarsku vládl chaos.

16 1
možnosti
Foto

Zvláštní diskuse. Okamura plácá nesmysly, protože je to Okamura.

Já tomuto politikovi také příliš nevěřím, ale v tomto článku mu dávám plně za pravdu.

10 1
možnosti