Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Okamuro,

blahopřeji k úspěchu ve volbách. Musel jsem se smát, jak zuřil předseda Gazdík STAN, že jste ho překonali. Myslím, že by se starostové měli věnovat především o občany a správu svých obcí, nikoliv vytvářet další politickou stranu i když nemám vůbec nic proti tomu, aby dle osobního uvážení nekandidovali na vyšší funkce v rámci politických stran, nebo jako nezávislí.

Elektronické volby v našem státě jsou nepřijatelné z důvodu toho, že žádný občan by neměl jistotu, že někdo jiný by nebyl schopen přes elektroniku odhalit, koho volil a z toho důvodu by došlo k tomu, že by mnoho občanů nechtělo volit. Nikdo tady nemá jistotu, že ho velký Bratr nesleduje. To papírování v obálkách je pro občany mnohem jistější.

Karma.

1 0
možnosti
OM

Jen poznámka k elektronickým volbám - ona to není žádná legrace, najděte si, jak to reálně vypadá například v Estonsku. Volič musí mít svou digitální ID kartu (což je tam obdoba občanky), čtečku atd. Fakt je, že účast o volby touto cestou stoupá, posledně to byla snad už čtvrtina hlasů.

Nicméně si myslím, že riziko manipulace nebo hackerského útoku je mnohem větší než u klasických papírových voleb. Zavedení by bylo během na dlouhou trať, ale proč ne. Každy volič by musel mít svůj elektronický podpis (ID občanky nemáme), stejně by ale bylo vždycky riziko "volby za někoho", třebas za důchodce poměrně vysoké. A bylo by to naprosto nezjistitelné.

4 0
možnosti
TP

T66o45m21á57š 25P72í52c41l

26. 10. 2016 10:43

Tak, babi, dej mi tu ID kartu a já to za tebe hezky odvolím.... Něco obdobného se dělo při korespondenčním hlasování v prezidentské volbě v Rakousku.

0 0
možnosti
VS

Možná, že tam kde jste měli své zástupce, vám vaši zástupci nafalšovali o jedno procento hlasů více.;-D

1 4
možnosti
TP

T40o80m72á76š 35P26í24c66l

26. 10. 2016 9:31

Myslím, že ty tři stěžejní věci, ktré zmiňujete, by neměly pro nikoho představovat problém a určitě by to vedlo ke zlepšení:

1. Jeden volební den

2. Sjednotit den konání krajských a komunálních voleb

3. Zrušení klauzulí pro předvolební koalice

3 0
možnosti
Foto

1/ Jeden volební den by pro spoustu lidí byl problém-zejména pokud nejsou korespondenční či internetové volby

2/ Nevidím důvod proč jednocovat krajské a komunální volby-naopak je žádoucí aby najednou nebyly. Nejen pro překrytí obecních volebních témat, ale hlavně pro jistou kontinuitu vedení. Změnit jak krajské tak obecní zastoupení najednou by mohlo mít negativní vliv na kontinuitu různých rozpracovaných věcí.

3/ Klauzule pro předvolební koalice jsou v pořádku. Pokud chce někdo kandidovat společně může se sloučit do jednoho subjektu nebo lze kandidovat na jedné kandidátce. Pokud se malé strany nedohodnou ani na spolupráci v rámci jedné kandidátky mezi sebou pak nemá smysl aby se dostaly na jedné kandidátce do parlamentu. Otázkou je zda přičítat za každou stranu celých 5 % nebo třeba jen 2,5%-3%

0 1
možnosti
Foto

Mohl byste specifikovat, které komunální volby v obci Tatrovice máte na mysli když v těch posledních v roce 2014 tam ODS ani nekandidovala?

http://www.volby.cz/pls/kv2014/kv1111?xjazyk=CZ&xid=1&xdz=1&xnumnuts=4103&xobec=538663&xstat=0&xvyber=0

Předtím tam opravdu ODS měla 55%, ale do 9.10.2014 se tam nezměnily výsledky voleb-mohl byste tedy doložit, že policie nebo někdo jiný prokázal manipulaci s hlasy-je to nějaké divné když nebyly nové volby.

4 0
možnosti
OM

Pan Okamura myslí volby v roce 2010. Ty sice nebyly "poslední", ale na podobnou poměrné volnou práci s fakty jsme už pana Okamury zvyklí. Ono by to nevyznělo tak pěkně.

2 1
možnosti
ZV

Z31u51z97a44n63a 17V15a41s52s

26. 10. 2016 9:15

Pán Okamura, síce s vami nesúhlasím vo všetkom, ale obdivujem vašu vytrvalosť v predkladaní návrhov, na ktoré vám vláda kašle. A tiež vytrvalé poukazovanie na nepohodlné témy alebo naopak príliš pohodlné, ktoré prinášajú prospech väčšinou len politikom a úzkej skupine. Síce nie som Češka, ale v tomto vám fandím.

6 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS