Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Politika působícího na celostátní úrovni nebo ve velkých městech lze těžko odvolat, protože by to vyžadovalo velké úsilí od organizátorů a lidi už jsou stejně takoví rezignovaní, že je těžko někdo probudí k nějaké akci.

Jo, házet vajíčka nebo mávat červenými kartami je snadné. K tomu se vždy najde pár ochotných pokřikujících kavárníků. Prostě, nějaké výsledky voleb je nezajímají.

Na SPD jsou ale zajímavá jiná témata - třeba ekonomika nebo zahraniční politika. To asi lidi zajímá víc. Každopádně, SPD může být zajímavá alternativa, protože těch zavedených stran mají lidi plné zuby. Je ale také pravda, že už se tu objevilo v minulosti dost nových stran a nic dobrého z toho nevzešlo. Ale za pokus to stojí.

9 5
možnosti
JB

Většina autorů příspěvků nechápe nebo si neuvědomuje, že odvolávání politiků je pouze to " za B" nebo dokonce "za C" , protože to "za A" je radikální změna politického systému. To znamená - přímá demokracie, široké referendum a s přímou volbou politiků souvisí také odvolatelnost politiků.

Občané mají mít právo se v referendu rozhodovat o zásadních otázkách týkajících se budoucnosti země.

Jestliže se k radosti populace prosadila přímá volba prezidenta, tak logicky musí následovat také přímé volby poslanců, starostů a hejtmanů.

A s přímou volbou jde ruku v ruce možnost odvolatelnosti politiků referendem.

Pokud to pro někoho není poměrně jasné a srozumitelné, tak má plné právo buďto dále tápat nebo navštívit některou s akcí, které Tomio Okamura pořádá nebo se jenom účastní a zeptat se přímo kováře. :-)

Jsem si jistý, že těchto akcí je po celé České republice přehršel.

5 2
možnosti
FB

"...rozhodovat o zásadních otázkách týkajících se budoucnosti země..." - Takže přímá demokracie jen někdy? :-) A kdy někdy? Když to odhlasují poslanci? Nebo se nějdřív udělá referendum o tom, jestli je nějaké téma natolik zásadní, aby se o něm konalo referendum? :) Když přímá demokracie, tak se vším všudy. Chci hlasovat o novele muzejního zákona!

1 8
možnosti
FB

Potenciální situace: Třeba někdy v budoucnosti bude poslancem PČR zakomplexovaný míšenec, kterého v mládí ponižovali a šikanovali a který se začne společnosti "mstít" svým rasistickým a xenofobním veřejným působením. To se mi líbit samozřejmě nebude a budu chtít takového poslance okamžitě odvolat. Co proto budu muset udělat? Zajít na nějaký úřad?:-)

8 1
možnosti
JH

Vaše trapná hloupost se prohlubuje. Tušíte třeba, jak by probíhalo to přímé odvolávání? Vám jde o jediné: přisát se. Kamkoliv!

Ještě vám sprvuje finance soudruh Zilvar?;-O

9 12
možnosti
JK

Vážený pane, ještě v době Vašeho pokusu o prezidentování, jsem vaše názory vnímal jako srozumitelné a konzistentní, ale dnes neváháte si sám sobě názorově odporovat a ještě to považujete za klad.

Dobrá je myšlenka přímé, resp. polopřímé demokracie, ojedinělá na naší politické scéně. I když technicky si systém představuji jinak výsledek je shodný, tedy vrácení politikovi jeho základní funkci, ZÁSTUPCE vůle svých voličů. Totalita by neměla šanci, podnikatelé by pak mohli podnikat ve skutečně rovných podmínkách a egocentričtí mediální exhibicionisté by měli své zábavné pořady v médiích.

V porovnání k výše uvedenému nechápu Váš příklon k hradní partě vedené sprostým egocentrikem a k evidentně totalitnímu vůdci současného Ruska. Vaše extrémní, až militantní názory na migraci a "pravé vlastenectví" Vám evidentně hlasy voličů nepřináší, tak jako zastánce přímé demokracie máte uznat chybu a z téhle pozice vycouvat. Zřejmě by stačilo zasadit se o striktní dodržování současných přísných imigračních zákonů a migranti se k nám ani v budoucnu nepohrnou.

Přestože Vás (zatím) volit nemíním, byla by chyba, kdyby jste v parlamentu chyběl. Je to jen na Vás.

0 4
možnosti
JR

J74a15r35a 41R24a23n72k

27. 4. 2017 5:21

Souhla pane Kucero.....az na tu posledni vetu, kolik hladovych, zbytecnych krku v parlamentu chcete zivit?

0 0
možnosti
Foto

Hezké školení, díky. Abych parafrázoval:

Mne fascinuje ta hloupost politiků s níž si myslí, že co občan to blbec.

Osobně by se mi odvolatelnost politiků velmi líbila, vám jistě mnohem méně, protože byste byl nepochybně jedním z prvních.

9 7
možnosti
VS

Pane Okamuro, je někde k dispozici arch kterým bych vás mohl odvolat? Jsem už přímo nedočkavý, ho podepsat.!!

11 7
možnosti
PS

To nepůjde. Propagátoři přímé demokracie budou mít ze zákona výjimku

2 1
možnosti
Foto

Odvolatelnost politiků voliči je logický nesmysl. Pokud se někdo dostal do voleného sboru na základě překročení pětiprocentní hranice, muselo by jej tedy odvolat nejméně 95 procent voličů, aby bylo zajištěno, že přinejmenším i část z těch, kteří jej volili a jejichž zájmy hájí, už jej jako svého zástupce nechce.

V opačném případě by bylo možno odvolávat zástupce opozice nebo menších stran donekonečna.

Politik, který se dopustí nečestného jednání, by měl mít tolik soudnosti, že odstoupí sám. Pokud tak neučiní, měla by jej k tomu přimět jeho strana, protože kazí její vyhlídky v dalších volbách.

7 3
možnosti
VT

Vážený pane Sonneku, máte naprostou pravdu když popisujete jak by to mělo fungovat. Ale upřímně, funguje to tak? Já myslím, že ne. A proto by měla být pojistka jak zabránit špatným rozhodnutím. Zatím ty, které uvádíte dle mého názoru nefungují.

6 0
možnosti
Foto

Hned po přečtení tohoto článku jsem se "šel podívat" na aktuální volební preference "Úsvitu", nalezená hodnota pod jedním procentním bodem mě poněkud uklidnila.:-)

11 7
možnosti
MB

A co má Úsvit společného s Okamurou?

5 0
možnosti
Foto

Odvolávání politiků funguje pomocí volení. Kolik stran zkončilo a kolik jich živoří na okraji? Pokud politik poruší zákony, tak by měla fungovat něco jako trestní odpovědnost. Pokud toto strana kryje (doktor Ráth by mohl vyprávět) je to další hřebíček do rakve. A u toho prezidenta je možnost odvolání z důvodu velezrady a tu zatím neprovedl a jenom zlobí stejně jako všichni ostatní. Za jedno volební období se toho dá pos..t hodně, ale po volbách to jde většinou napravit.

1 1
možnosti
PS

Copak jste měl z češtiny...a ze slohu? Nedá se to číst.

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/