Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J51i85r64k72a 11K23o28r45n

9. 5. 2018 16:44

Byl bych moc rád, kdyby aspoń poslanec Parlamentu používal správné termíny a nemátl veřejnost. Dnes 9 května, se neslavil konec II. světové války, ale Velké vlastenecké války. To je ta část II. sv.v., kdy už Hitler nebyl spojenec, ale nepřítel SSSR....

2 0
možnosti

P51e85t30r 32U20h38e85r

9. 5. 2018 9:52

Okamuro, bylo by dobré si připomenout, na čí straně tví předci bojovali.

5 0
možnosti

Podileli se na vrazdeni v Nankingu a jinde v Cine. Mucibi a vrazdili spojenecke zajatce. A co je nrejlepsi - dodnes to na rozdil od Nemcu neresi a klanı se ve svatynich valecnym zlocincum.

1 0
možnosti

Je zarážející, že poslanec PS PČR vykazuje tak závažné mezery ve znalostech.

Například není pravda, že 9. květen se slavil jako den osvobození od fašismu od roku 1945.

Svátek 9. květen se slavil až od roku 1952, a to na základě zákona č. 93/1951 Sb.

a také dávno již neslavíme "Den osvobození od fašismu", ale od roku 2004 máme státní svátek Den vítězství, který slavíme 8. května, viz zákon č. 101/2004 Sb. z 10. 2. 2004.

A víte, Okamuro, proč? Protože je vždycky lepší být vítězem, než osvobozeným, zvláště, když Čechoslováci se za 2. světové války aktivně podíleli na boji s nacistickým Německem na východní i na západní frontě.

6 0
možnosti

Takovymi malickostmi se hnedi poslanci nezabyvaji Poslanec Petr Bystron z AfD take nezna ustavu. Ani bavorskou, ani spolkovou.

0 0
možnosti
Foto

Bude li válka, je třeba zabít politiky a ne se zabíjet mezi sebou.

0 0
možnosti

Pane Okamuro, v květnu 1990, kdy jste zřejmě ještě žil ve svém rodném Tokiu, vystoupil poslanec FS Miloš Zeman s návrhem, aby se s ohledem na historickou pravdu změnilo datum květnového svátku z 9. na 8. květen.

"Většina civilizovaných národů slaví právě tento den jako ukončení 2. světové války a tedy jako den osvobození od fašismu /.../

Naproti tomu Sovětský svaz a jeho satelité z prestižních důvodů a z důvodů historické falsifikace tento svátek slavily 9. května /.../ Je naší povinností odstranit fikci stalinské historiografie /.../

Kromě toho se tímto datem začleníme do data obdobně slaveného civilizovanými evropskými státy, což je malý, ale přece jen krok k našemu návratu do Evropy " uvedl tehdy Miloše Zeman ve svém projevu ve sněmovně.

Jeho návrh tehdy neprošel, ale Zeman jej předložil sněmovně znovu a uspěl.

7 0
možnosti

Od fasismu??? Ono na uzemi CSR byla italska vojska? Kterou cast uzemi CSR Mussolini zabral???

.

Vypada to, ze jste vyrazne nevzdelany a nechytry ...

12 2
možnosti
Foto

Tak své stížnosti adresujte bratrům Slovákům.

1 1
možnosti
Foto

Ze zde a jinde diskuzních příspěvků mi není jasné, proč by Stalin měl dávat přednost 9. květnu jako Dnu osvobození od fašismu. Dva důvody by byly: 1) získat jeden den pro splnění svého závazku do tří měsíců zaútočit na Japonsko, 2) dát Středoevropanům alespoň jeden den svobody před jejich upadnutím do jeho obětí.

Znáte to: Jen jeden den, pro který za to žít atd.

0 2
možnosti
Foto

Winston Churchil měl ve vašem případě, autore, absolutní pravdu.

2 2
možnosti

Okamura je neuvěřitelný kouzelník. Pod posledními x články má průměrnou čtenost cca 550 lidí. Ale ve svém profilu skoro 80 000 !!!!!!;-D

3 0
možnosti

To aby se pan "Větvička" začal obávat o svůj titul. Názory mají přibližně stejné a pokud Tomio přidá nějaké ty fotky jídla, nový bloger roku je na obzoru.

1 0
možnosti

Ten se ale vzdy slavi v Italii vzdy 28. Dubna.

2 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/