Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V této válce zahynulo nejméně 29 milionů Poláků, kolik z těch milonů Poláků má na svědomí SSSR je je dnes věci historiků. Stalin nechal zlikvidovat západní polskou armádu, část vojáků poslal do Gulagů a část jich nechal zavraždit. Jeho armáda se dívala jako nacisté bmbardují Varšavu, zakázali na svých letištích přistávání letadel spojenců, kteří chtěli do Varšavy dopravit vojenskou pomoc. Proto Poláci neslaví 8 květen. Nemohou to rusům zapomenout.

5 2
možnosti

Máš zase 39 stupňů horečky, plyšový šógune?:-)

7 4
možnosti
Foto

Kdo začal druhou světovou válku bylo Německo a SSSR.

9 2
možnosti
Foto

Snad Velká Británie, Francie a Polsko, kdy po podpisu Mnichovské dohody Polská vojska napadla území našeho státu.

5 7
možnosti
Foto

8 května skončilo v 1600 hodin pražské povstání kapitulaci německých branných sil Její členové byli předseda dr. Albert Pražák, místo předseda Josef Smrkovský, dr. Josef Kotrlý, kapitán Jaromír Nechanský, generál Karel Kutlvašer, podplukovník generálního štábu František Bürger, podplukovník generálního štábu Jaroslava Kadaňka. Do 18: 00 německé branné síly opustily Prahu. V Praze se začinají uklízet barigády, budovat v nich průchody a dne 9. května do Prahy přijíždí sovětská armáda. Je vítaná slovy Osvobozená Praha vítá slavnou rudou armádu. Večer je to jinak: Praha děkuje slavné rudé armádě za osvbození. V Praze podle historiků padlo cca. 10 sovětských vojáků při ikvidaci fanatiků, kteří odmítali složit zbraně

v

10 0
možnosti
Foto

mrkněte do kalendáře, co se slaví 8.května

3 0
možnosti
Foto

Odvážný, ale velmi kvalitní článek. Ano, změna data na 8.května je administrativní patolízalský krok, který nectí historii. Karma R^

7 11
možnosti

Zkus jednou seskočit z kolotoče a něco si nastudovat, patolízalství bylo slavení 9 května....:-)

7 3
možnosti
Foto

Tento údajný výrok Winstona Churchila, že „novodobí fašisté se budou vydávat za bojovníky s fašismem“ je naprosto pravidvý, jak dokládají diskutující níže.

8 5
možnosti
VR

....a že sedí hlavně na tebe, ti nevadí, že?;-D

4 3
možnosti

Tak v jednom bych s Okamurousanem velmi souhlasil "Lhaním, překrucováním, propagandou, zákazem diskuze, nálepkováním nevhodných politických oponentů totiž začíná každá diktatura."

Tak tohle si milý Tomio opakuj pokaždé, než na svém FB zabanuješ všechny s odlišným názorem a vlastně před každou větou, kterou vypustíš z úst:-)

14 5
možnosti
JZ

Ano, zkreslování dějin je hanebné pane Okamuro. A vy lžete, vojenské velitelství Prahy podepsalo s velením Wehrmachtu dohodu o kapitulaci německých vojsk 8. května a ještě téhož dne se Němci začali stahovat z Prahy. Rudá armáda přišla 9. května do již svobodné Prahy.

18 1
možnosti
Foto

No a co to mění na tom, že Rudá armáda přišla 9. května do svobodné Prahy. Jinak řečeno, vojenské akce skončily až onoho dne.

2 1
možnosti
AR

Ano, je to den vyhnání německého nacismu, ale bohužel i dnem obsazení ČSR sovětským bolševismem. Jedna diktatura vyhnala tu druhou. Země ovládané Moskvou si tu "slast osvobození" do roku 1989 užívaly naplno. A nejvíce Poláci, protože tam válečně vtrhli Sověti po dohodě s Německem už 17.září 1939. A když vyhnali Němce r.1944, tak tam zůstali do r.1992. Na taková "osvobození" nelze zapomenout!!

16 2
možnosti
LH

Miluju nové vykladace dějin - stejně jako ty komunistické....

5 6
možnosti
JK

J89i64r95k92a 39K44o32r49n

8. 5. 2018 9:12

Půjdeš se Tomio zítra s prezidentem zlískat na Ruskou ambasádu?:-)

12 9
možnosti
Foto

A co myslíte, bude na rus. ambasádě i ambasador USA, kdy tam byl i se Zemanem i předchozí US ambasador u nás?;-)

2 4
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/