Diskuse

Boj o ropu

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A ten původní článek zmizel proč? Pak se zde objevil vlastně znova. Že by nový způsob mazání nepohodlných diskusních příspěvků? Podobně jako na Facebookovské stránce SPD?

------

Miluji svobodu a demokracii!

14 2
možnosti
DR

Rozčilujete se zbytečně. Příspěvky zmizeli všechny.

3 3
možnosti
Foto

problém je, že Venezuela, a není jediná, nebyla a není schopná si sama vyvinout ani vyrobit technologie k těžbě ropy. Takže je odkázána na technologii ze zahraničí.

Nejdříve to byli Američané, které pak vyhodili a teď zase mají technické problémy, které jim brání v ekonomické těžbě..

Jistě tam teď strkají drápek Rusové a Číňané a Američané také vidí znova příležitost. Je jenom otázkou času, kdo se dostane k lizu.

Jisté je, že hospodaření socialistické Venezuely je, i přes obrovské zásoby ropy, zoufalé. Lidé živoří, anebo utíkají ze země, což před příchodem Chavéze nebylo.

Stojí za přečtení https://roklen24.cz/a/wqpeH/z-rekordmana-na-kolena-smutny-pribeh-venezuely

27 0
možnosti
DR

Ano, ovšem zase pouze sami venezuelané to tam můžou dát do pořádku. A k tomu jim žádné trapné výkřiky a ultimáta EU nepomůžou.

3 1
možnosti
MV

Za snahu dobrý. Ale pro ty, kteří mají skočit na špek příliš komplikované. Priste v bodech a ve více udernych heslech, pane Okamuro. Takhle jste těm vnimavejsim pro smích a pro ty, kteří mají jásat - neuchopitelny.

14 3
možnosti
OK

O14t67a 35K74i45n41c

4. 2. 2019 18:35

Tzv. "Socialismus 21.století" dovedl Venezuelu ke krachu. Ale vůbec se nedivím, že tento naprosto nefunkční a zločinecký systém budete obhajovat, vůbec jste se nezměnil - viz. tento váš rozhovor z listopadu 2012:

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/okamura-haji-komunismus.A121120_212117_domaci_jj?

25 2
možnosti
AL

Prezidenta Maduru podporuje Írán, Rusko Čína, Kuba.... a dalších deset států. Zkrátka půl planety. :)Venezuelský nejvyšší soud zakázal opozičnímu lídrovi a samozvanému dočasnému prezidentovi Juanovi Guaidóovi odcestovat ze země a zmrazil mu bankovní účty.vat ze země a zmrazil mu bankovní účty.

3 8
možnosti
AM

A61d84a76m 23M89a18l92ý

4. 2. 2019 20:13

Půl planety ;-D.

To je vybraná společnost. Samé ráje na Zemi.:-/

15 0
možnosti
Foto

ten mechanismus jak destabilizovat zemi o jejíž nerostné bohatství má někdo zájem je starý dobrý léty prověřený recept nejen USA ale třeba i Francie-ve většině jejích bývalých kolonií to tak proběhlo -stačí si přečíst dějiny Afriky za posledních několik desetiletí-mimochodem Jižní Sudán, který se od Sudánu odtrhl teprve nedávno v roce 2011 má také obrovská naleziště ropy, nemluvě o Nigérii- a tak pod zástěrkou pomoci tamním křesťanům se pokračuje...právě dnes o tom chystám blog vám karma ale stručnější text by jistě zaujal více-vyjádřit hodně myšlenek málo slovy je pro autora sice složitější ale pro čtenáře je to naopak:-)R^

8 10
možnosti
JL

Ale pani Palkova. Se svym prispevkem mi pripominate Rude Pravo v te nejvetsi slave. Specialne s vasi neznalosti faktu. Mluvit o destabilizovani tech dvou vami zminenych zemi, ukazuje, ze ty dejiny Afriky vubec neznate. To hovorim o nabozenstvi, kulture a hlavne o vyuce sirokeho obyvatelstva.

Pomoc dostat ropu na trh, je vzkutku umeni. Jsem absolventem hornickeho uciliste na vrtani a tezeni ropy v Hodonine v letech 1954-1956. Cili znam vse, co je zapotrebi mit za vedomosti a naradi se k te rope dostat. Vse stoji penize. V cizine ani kure nehrabe zadarmo. Znalost umluv je pro propagandu dulezite. Vy je nemate a jen kecate, pani Palkova. Proto priste si musite rozmysled, o cem chcete diskutovat. Nekteri diskuteri mohou znat vice nez si myslite.

15 3
možnosti
JH

Vůbec nejde o ropu a petrodolar, ale o nedemokraticky zvoleného prezidenta, ten druhý pro jistotu nebyl zvolený vůbec.

2 0
možnosti
Foto

Prezidenta Maduru podporuje Írán, Rusko Čína, Kuba.... SPD a KSČM. To mluví za vše.

41 4
možnosti
RS

Ještě Turecko. A podle Ličky těchto 5 států tvoří půl planety ;-D

4 0
možnosti
AL

Vážený MUDr. Vodvářka a jeho příspěvky k tématu níže v diskuzi:

-----------------------------------------------------------------------------

... bude oblažovat podobnými slinty, ... krom důchodců v LDN ... Navrhuji ještě mandelinku... nyní by to bylo blbé i pro členy SPD... vrazi z Wall streetu ... možná se nám tady množí mývalové ...

---------------------------------------------------------------

Smažte Ličku! Důvod smazání: Trolling.

.

:-)

2 6
možnosti
DR

Kromě té ropy je zajímavá ještě jedna věc a tj. načasování. Maduro se prezidentem stal tuším v květnu 2018. A ejhle, po půl roce si ze dne na den ušáci najednou vzpomenou že byl zvolen nelegitimně a všichni ostatní NATO poskoci jim to žerou. Kde byli ti křiklouni dřív?

Samozřejmě brutální karma. R^

6 13
možnosti
AM

A19d50a51m 15M90a50l41ý

4. 2. 2019 20:17

Brutální megakarma;-D.

Vidíte načasování, ale nevidíte demokraticky zvolený a v rozporu s ústavou, moci zbavený parlament?

6 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/