Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J40a71n 51N30e69t40o63p35i88l

21. 12. 2012 19:22

Pane Okamuro, Vám asi hráblo. Mluvit o změně politického systému, to jsou velmi silná slova. Já chci rovněž přímou demokracii, ale nikoliv změnu politického systému. Když, tak změnu zákonů. Nepleťte si pojmy a nepoužívejte silná slova, když s nimi neumíte zacházet. Nebo jste již takový zoufalec ?

9 7
možnosti
TK

Ve státě, kde nezamčené kolo po 5 minutách nenajdete, ve státě, kde vám auto vykradou několikrát do roka, ve státě, kde většina OSVČ záhadně hospodaří bez zisku (proč platit daně), ve státě, kde ani bezpečnostní rám ve dveřích není zárukou, že vás nevykradou, ve státě, kde zisk je to hlavní bez ohledu na cokoli, tak v tomto státě chcete zavádět přímou demokracii?

Představte si, že jedete autobusem s Romem, Vietnamcem, chovancem Jedličkova ústavu, feťákem, babičkou vracející se z nákupu, Pepou, co se po 15 pivech vrací z hospody, 18 letou zmalovanou lehce natvrdlou Vlastou, místním pasákem a jeho holkou.

Jste si jistý, že je dobrý nápad hlasovat o tom, kam se pojede???     ;-)

4 3
možnosti
ZB

Pojede se směr Okamurov...

2 0
možnosti
LB

Návrhy pana Okamury mi připadají opravdu trochu "Hurvínkovské". Uvědomujete si, že by bylo v podstatě nutné sepsat novou ústavu ČR? 

Navíc, taková vláda by byla velice nestabilní, ministři by se střídali jako na běžícím páse. 

Představa, že naši ministři jsou směsí zahraničních managerů je hrozivá a mohlo by to dopadnout, že na jednom ministerstvu by pak seděl manager z USA a na jiném manager z Číny a každý s jinou filosofií. Ne nechci aby nám vládli jiní - to se rovnou můžeme přihlásit, aby si nás jiný stát vzal jako svoji provincii. Vedlo by to jenom k rozkradení našeho majetku, surovin, firem, služeb.... do zahraničí (nemluvím o zákonech, co by některé země zvýhodňovaly) - pochybuji že by toho zahraniční ministři nevyužili.  

Pane Okamuro, stát NENÍ firma a nelze s ním tak nakládat. Jenom další důkaz, že nejste vhodný kandidát...[>-]

7 3
možnosti
TK

Taky kdo by ty špičkové manažery platil. Za 100 000 měsíčně by se na to mohli vybodnout.

1 0
možnosti
Foto

J73a22n 39F45i51k88á52č58e77k

21. 12. 2012 10:18

Tady je někdo očividně naivní, nezkušený a chybí mu přehled a znalosti. :-( Sebevědomí samo k výsledku nestačí. Jak jsem vám dříve fandil, tak si začínám poněkud myslet, že mátě něco společného s politiky, které kritizujete. A je to právě disproporce mezi seběvědomím a znalostmi, přehledem, schopnostmi. Škoda. :-(

4 1
možnosti
TK

A dopadne to jako s volbou prezidenta..

Kolik procent lidí je mentálně schopno opravdu rozhodovat o budoucnosti své a potažmo i svých spoluobčanů? Obávám se, že pro demokracii většina lidí ještě nedorostla.

Jak dopadne demokracie u zvířátek v lese? Dva vlci demokraticky rozhodnou, že sežerou zajíce. A u lidí je to podobné.  :-/

8 1
možnosti
JD

J52i84r50i 19D49v95o88r45a63k

20. 12. 2012 20:24

Konecne jeden, ktereho bych volil. Pouze me mrzi, ze Tema Referendum se Politici boji jako cert krize. Toto by posunulo CR skutecne dopredu. Lide, stejne jako v zemich kde Referendum patri k systemu, totiz zadne ovce nejsou a rozumi problemum. KARMA.

4 8
možnosti
JR

J55a83r92a 23R33a31n55k

21. 12. 2012 2:02

Pan Okamura zrejme vi o referendu tolik, co Vy. Zil jste ve Svycarsku? Vite, jak byste se o urcitem problemu rozhodl? Svycari jsou k tomu vedeni po staleti....jak byste se rozhodl v referendu o delsi dovolene?:-/

2 0
možnosti
BD

Kdo nevidí,jak se to řítí do katastrofy, tak je opravdu zvláštní člověk.Krize toho pomýleného kapitalismu je nezvratná a musí se změnit systém.Zajímavý je nápad pana Karla Janečka na zavedení tzv záporných volebních hlasů. Tam by se ten hlas lidu určitě projevil. Jinak jsem přesvědčen, že obroda musí přijít zdola od zastupitelstva obcí a měst.Kraje by již byly jen jakousi administrativní institucí bez rozhodovacích pravomocí. Pitomost politika v obci se projeví daleko dříve a bez větších následků. Ale pitomost ministra či poslance jen již něco jiného. Zde vznikají ty paskvilní zákony,vyhlášky a prováděcí nařízení, které si vzájemně odporují a jsou v rozporu s Ústavou a Listinou základních lidských práv a svobod. A škody jsou v řádech miliard. Ale i panu Okamurovi přeji mnoho úspěchů. Je alespoň vidět.V

4 2
možnosti
MS

Souhlasím. Nehledejme mouchy a vyzkoušejme! I takový systém by měl pravděpodobně nedostatky, ale mnohem méně a v menším rozsahu. Jsem rád pane Okamuro, že i takto vysoce postavený politik, jako jste Vy, používá selský rozum a nebojí se mluvit jasně a přímo. R^

6 4
možnosti
JH

Mě by hrozně zajímalo KDO by rozhodoval ta veřejná výběrová řízení na ministry a KDO by rozhodoval o vypsání referend o odvolání politika. 8-o Není v této zemi politika, který by měl více jak 50% podporu, čili kdo by v tom parlamentu nakonec seděl? Nejspíš jen nějaké thymolinové úsměvy, co se drží hesla, kdo nic nedělá, nic nepokazí.

Prostě celé je to nesmysl.

3 0
možnosti

Změny je sice zapotřebí, ale tohle by byla změna k ještě horšímu. Zlikvidovat poslední zbytečky poměrného systému je přesně to, oč velké strany usilují. Zvýšit pětiprocentní klausuli na desetiprocentní se jim naštěstí nepodařilo, tak se snaží zavést zcela většinový systém pod eufemistickým názvem "přímá demokracie", a většina lidí, kteří si přejí změnu, jim na to bohužel naletěla. Přirovnal bych to ke člověku, který zjistí, že v autě s šestiúhelníkovými koly to drncá, a chce to řešit výměnou kol za čtvercová.

Vážím si sice úsilí, které Tomio Okamura věnuje snaze o nápravu politického prostředí, ale s takovýmto programem rozhodně souhlasit nemohu. Předělat sněmovnu na druhý senát je cesta z bláta do louže a z deště pod okap.

5 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/