Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Přeloženo do češtiny: Všechnu moc sovětům!;-D Chudák Baťa.

8 0
možnosti
RZ

R15a34d89i60m 34Z17e89h13e81r

19. 12. 2012 12:19

Líbí se mi Vaše názory pane Okamuro, ale bohužel žijeme v době, kdy lidi mají jen samá práva a žádné povinnosti. V antickém Římě mohli volit senátory jenom ti, kteří byli zapsáni v městských deskách jako plátci daní. Dnes mohou hlasovat i všelijací vyžírkové, kteří nikdy nepracovali a jejichž zájmy jsou mnohdy v rozporu s tím, co je v zájmu těch pracujících (a platících), jenž je ze svých daní živí. A za těchto podmínek, kdy zájmy nepracující lůzy mohou převážit zájmy lidí, kteří táhnou ekonomiku, je jakýkoli druh demokracie cesta do pekla - a s velkými dluhy pro budoucí generace...

4 4
možnosti
PM

No oni například otroci, často zajišťující celkem důležité činnosti, nemohli daně platit, neb neměli žádný příjem.

2 0
možnosti
Foto

Problém není v tom, zda volíme politické strany, nebo přímo konkrétní lidi. Problém je ve velikosti státní moci, která je absurdní, a seznamu toho, o co se stát stará, což je ještě absurdnější. http://frantisekmatejka.blog.idnes.cz/c/311964/Prima-demokracie-je-chimera-Rovny-volebni-hlas-ji-ubije-k-smrti.html

0 5
možnosti
JM

Pane Okamuro.

Bylo by to hezké, ale ... Přímá demokracie vyžaduje dvě věci. Za prvé vyšší aktivitu občanů a za druhé jejich schopnost rozhodovat se a nést za svá rozhodnutí zpodpovědnost. Jaká je česká reality dnešních dnů?

1. Přes veškeré řeči o tom jak je špatně, pro více jak 50% voličů je jedna hodina ročně věnovaná správě státu tím že dojdou k volbám příliš. Kolik lidí by asi dorazilo, pokud by měli o něčem rozhodovat jednou za měsíc?

2. O schopnosti rozhodovat cosi napovídá třeba fakt, že poslední dvoje krajské volby rozhodla témata, která s těmito volbami neměla nic společného. A pokud jde o tu zodpovědnost, 70% čechů si myslí, že jim práci má zajistit stát. CO z toho podle vás ukazuje na schopnost rozhodovat  a nést následky?

4 0
možnosti
Foto

Hezká myšlenka - ale jak to prosadit přes tu sebranku tam nahoře, které se nic takového, jako referendum o jejich odvolatelnosti, absolutně nehodí do krámu ?

3 1
možnosti
PS

P23e21t85r 26S52k47á81c85e60l

20. 12. 2012 22:58

Dát jim výpověď u voleb: Všichni k volbám a dát hlas jen NEparlamentním stranám. Již nyní si některou vybrat, nečekat 4 dny pře volbami. Nyní budou volby o tom, zda chceme změnu. Kdo chce změnu, volí ženu.R^

2 0
možnosti
KB

Politika je válka bez mečů a zbraní, v ní jsou potřeba slova, sliby a spojenectví. Tohle není demokracie, je to jen iluze. Toto je čistá oligarchie. Politici se neřídí tím co chtějí občané, jsou zaslepení mocí a penězi. Dle mého skromného názoru je život normálního občana nudí, tudíž se o životy občanů své země nezajímají. S obyčejnými lidmi mluví jen když politici kandidují a potřebují jejich podporu. Přitom občané - to jsou nohy na kterých politici stojí - to je základ. Pokud budete zvolen snad snad s tím něco uděláte...

7 0
možnosti
KN

K33a58r96e73l 61N78i92c40e70k

18. 12. 2012 14:46

Změna je zapotřebí, mně se myšlenka líbí. Pokud budou přímo odvolatelní tak se tam budou moct dostat lidi, kterým lidé v naší zemi věří.  Pokud by ovšem lidé volili jen tak pro legraci, no tak to je špatně. Lidé si musí uvědomit, že toto není legrace a je zapotřebí zodpovědné rozhodování, taky by se museli víc zajímat o politiku. Přijde mi, že účast ve volbách byla malá díky tomu, že už lidé nevěří nikomu kdo tam je a není se čemu divit. Takovej bordel co se odehrává v naší politice je smutný. Pořád dokola nějaké kauzy, tahanice, neumějí se domluvit, provokují se a nechci ani domyslet co dalšího a horšího. Přejme si, že snad vám povolí účast ve volbách.

5 0
možnosti
ZB

Naprostý souhlas, díky Vám opět zečínám věřit že se v této zemi opět začne rozumně uvažovat a hlavně jednat.

7 3
možnosti
PD

P93e66t67r 25D97v30o45ř65á23k

18. 12. 2012 13:06

Ne díky, já raději zůstanu u té zastupitelské demokracie. Přímá demokracie totiž vyžaduje vyšší IQ, EQ a prostředí neponičených morálních hodnot.

Dopadlo by to jako ve Stopařově průvodci po galaxii.

5 16
možnosti
PD

P84e45t36r 79D85v62o66ř55á73k

18. 12. 2012 14:02

Děkuji svým příznivcům, také vás mám rád. :-P

1 8
možnosti
Foto

Shodnu se s vámi v tom základním: změna je nutná a nezbytná.

Jsou samozřejmě různé způsoby, jak této změny dosáhnout. Obávám se však, že vámi navrhovaný systém je nejméně průchozí - tím vůbec neříkám, že špatný.

Problém (asi nepřekonatelný) vidím v tom, že:

1/ v podstatě navrhujete přechod na prezidentský systém vlády tím, že vládu jmenuje prezident

2/ upozaďujete, až odstraňujete stávající stranický systém a význam stran jako takových tím, že zástupci budou voleni přímo.

K takto navrhované změně by musely vyrazit do ulic velké davy občanů (jako na Islandu, o čemž se vůbec nepíše), aby takto převratná změna byla realizovatelná. Kapři si přece rybník nevypustí. Proto nevím, do jaké míry to myslíte vážně.

7 1
možnosti
JR

Ano a pak si na Islandu, resp. v Reykjaviku zvoli za starostu komika a recesistu - http://hn.ihned.cz/svet/c1-44469500-reykjaviku-vladne-recesista-a-komik

1 4
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/