Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Raddess

27. 1. 2012 8:58
Je mi z toho zle

Je mi zle ze všech politiku, je mi zle ze všeho co se děje v ČR. Za chvili to tu bude vypadat jako ve středověku.

0 0
možnosti

VOS369

23. 1. 2012 21:58
PRVNÍ RANA

JE NEUVĚŘITELNE CO SE V TETO ZEMI MUŽE BEZ TRESTU KONAT AT JE TO VE JMENU KOHOKOLIV ...OBYČEJNÝ ČLOVĚK NEMA ZASTANÍ NIKDE PROSTĚ HO KOLA TOHOTO ZVLAŠTNÍHO SYSTEMU SEMELOU JEN KOUKAME JAK NAM DAVAJI SPROSTE POLIČKY DO TVAŘE SE SLOVY UŽ MAŠ DOST ŠMEJDE???!!! . OBYČEJNE LIDI DĚLI MEZI JEJICH OSUDY JEN PUL METROVY BETON V REVI TALYZOVANYCH PANELAKCH Z POLYSTYRENU A ŽIVOT V NADĚJI ŽE TEN BYT SNAD NĚKDY ZAPLATIM ......JE OPRAVDU ČAS SE NAŠTVAT !!!!!!!

0 0
možnosti

gofry2

4. 1. 2012 21:15
fašizmus

"Představte si, že bychom v autě překročili rychlost o deset kilometrů, předjeli bychom v nebezpečném úseku nebo bychom třeba jeli na červenou - představme si, že ve voze instalovaná GPS to zaznamená a ihned automaticky nám vzdálený registr pokut strhne z účtu deset tisíc. Kolik z nás by tu rychlost překročilo? S vědomím okamžitého postihu. Pravím, že v podstatě nikdo. Ubylo by nehod? Zvýšila by se bezpečnost na silnici? Jistěže. "Áno, človek ktorý každú sekundu sleduje tachometer miesto venovania sa okolitej premávku je vzorom bezpečnosti.

.

A možno by sme mohli do ľudí implantovať aj mikročipy. A keby šli napríklad pešo na červenú cez prechod - šup pokuta 1 000kč. Šiel by človek po trávniku? Prásk 5 000 kč. Zaznamenal by čip viac ako 1 promile alkoholu v krvi? Okamžité volanie polície, nástup na odvykaciu kúru a k tomu nejaká pokuta. Krivé slovo na premiéria? Pokuta! Kritizoval by globálne otepľovanie? Pokuta! Kontrolou ľudí k raju na zemi, v minulosti sa to predsa osvedčilo!

0 0
možnosti

Vladimír Škopek

31. 10. 2011 23:45
Jako vždycky -

R^R^R^

0 0
možnosti

kiv

29. 10. 2011 12:43
Licoměrnost

Ale pane Okamuro, vždyť z té "nezodpovědnosti politiků" i Vy celá léta slušně žijete, ne? Oni to byli co  sypali armádě, státních zasměstnanců, která se neustále zvětšuje,  nesmyslné peníze, 5 a více týdnů dovolené a další prebendy. Oni dovolenou  pak   "zaslouženě" trávili  mimo jiné i s Vaší CK..  Není žádný postkomunistický stát zde v Evropě, který by měl tak masivní objem trhu cestovního ruchu a kde se dovolená u moře stala málem základním lidským právem .. Ano, místo abychom šetřili tak jsme ty peníze prostě prožrali,  procestovali a vytvořili tak přidanou hodnotu leda svým sousedům a nikoli zde. Nyní oněm politikům, které jsme celou dobu volili právě proto, že jsme jim tento přístup "žrali" , nadávat je velmi farizejské  a populistické.  Nezodpovědní jsme byli jako občané především my. Tak začněme každý u sebe a neházejme vinu na druhé, i když to je samozřejmě snadnější ...

0 0
možnosti

dajmona

9. 11. 2011 11:22
Re: Licoměrnost

Bravo pane Okamuro, už dlouho jsem nečetla článek s tak jasně formulovanými názory, boužel Češi jsou národ sluhů, ten vždycky podleze než přeskočí .... je to škoda, moc ráda bych se mýlila, ale je to tak, tedy alespoň valná většina,

0 0
možnosti

mican

27. 10. 2011 20:55
K čemu jsou dobré úřady pro zastupování státu ?

Mám ještě jeden zlepšovák na veřejné finance : Zrušit úřady pro zastupování státu ve věcech majetkových !

Jsou v každém bývalém okresním městě tj. cca 700 úředníků a jen na platy cca 25 mil měsíčně t.j. za rok 300 mil + provozní výdaje úřadu = možná miliarda ročně. Tito lidé zastupující stát mají tak nízkou produktivitu práce, že naši žádost o prodej 154 m2 zbytkového státního pozemku ve dvoře už řeší od dubna a pořád ještě nemají ani nabídkovou cenu za odkup, pak musí podle jakéhosi stupidního předpisu vypsat veřejnou soutěž se všemi komplikovanými podmínkami a stanoveným postupem. Každá realitka by tyhle činnosti ráda dělala a neskonale rychleji a kvalitněji.

0 0
možnosti

vena65

3. 11. 2011 15:40
Re: K čemu jsou dobré úřady pro zastupování státu ?

Teprve od dubna? :-)))

Známý čeká již několik let.

0 0
možnosti

Prase Pašík

25. 10. 2011 17:50
Několik poznámek:

1. Rozhodně je řešením ve prospěch společnosti poněkud ořezat svobody jednotlivce, už proto, že jsou mnohdy pomyslné. Takže v principu nic nebrání navrženému systému sledovat přes GPS auta a kasírovat překročení rychlosti. ALE! Když si vybavím ostudné čachry kolem zavádění mýtného systému, který je jen odvarem takového silničního Big Brothera, nedokážu si představit, co by se dělo kolem tohoto.

2. Po cestách ve Skandinávii jsem si všiml, že tamnější řidiči při desetinové hustotě provozu dodržují rychlost zcela automaticky a žádné sledovačky jsem si nevšiml. Takže v sankcích to nebude.

3. "Lid" jako masa se naštve až tenkrát, když uvidí, že někde se řadový občan má zcela jinak, než zde. Tak tomu bylo v listopadu 89 nebo v arabských zemích letos. Ale to není náš případ, nikde se nemají lidé ŘÁDOVĚ líp, než u nás. Takže každý může srovnávat jen se svými ideálními představami. A ty máme nastaveny každý jinak. Řekl bych dokonce, že je mnoho lidí, kterým stávající stav vyhovuje.

0 0
možnosti

Hugo Bosy

27. 10. 2011 10:54
Re: Několik poznámek:

S temi ridici ve skandinavii to neni dobry priklad. Tam se pri prekroceni rychlosti zabavi auto, policajt si veme klicky a provinilec si muze jit treba 50km domu pesky, tohle nikoho to nezajima, maximalne mu privolaji taxika.

Na druhou stranu to neni jen o represi, ale jaksi to maji od detstvi maji zazite, ze kdo ridi na verejnych cetach jak idiot je vyvrhel spolecnosti. Zadny manager si to nelajzne, protoze by byl pravdepodobne vyhozen z prace. Pokud je na liduprazdne rovne ceste 80, tak super spechajici manager jede 78 a prdeli cvaka hrebiky, ze jede rychle jak hovado.

Ne jak u nas, jak se priozrali podnikatele na mejdanu trumfujou, kdo to vic rozpalil na D1a kolik pritom rozdali na uplatcich.

0 0
možnosti

janek od verpanku

25. 10. 2011 14:53
Problem CR - rozhadany vnitrne neschopny a zavistivy stat

Ono to uz tak u nas je, nejvyssim zlocinem v Cechach je umet neco vic jak ostatni. Proto take vetsina nasich vedcu dochazi uznani doma az co jsou prosluli v zahranici, totez plati o umelcich.Proc si myslite, ze v top ten ceskych umelcu jsou zjevy jako  Bohdalova a Bartoska ? Komunisticke vykopavky, vyhoreli estradni bavici bez kouska osobitosti a smrncu, prodejni jak prislusnice nejstarsiho remesla? Srovnejte mezi sebou Harryho Pottera a novou Saxanu pokud mate na ten druhy film zaludek.

Naskyta se otazka, proc to snasime ? Proc nedame sanci mladym a schopnym nez tisickrat zprofanovanym neschopnym ? Protoze maly cechacek je prave zvedavy na ty neschopne. Protoze maly cechacek nesnese odvahu a uspech. Pokud nasi politicka scena je prehlidkou podprumernosti a neschopnosti, pokud nase zakony jsou tak spatne a derave, ze opravdove investory odlaka a spekulanty a zlatokopy prilaka, potud bude pokracovat rozkradani vseho, co  ukrast lze. Burcovat tento spici narod je hazeni hrachu na zed.

0 0
možnosti

TondaN

25. 10. 2011 6:08
narozdíl

od pana"fáfy":-) se s vámi plně ztotožňuji a rozumím tomu co říkáte ,velice přesně! asi máme  ,my lidi, každý jiné oči,možná ,je to věkem ,postavením,nebo čím ještě?možná by stačilo více se dívat kolem sebe..jde to tady pěkně do kytek,řekl by klasik;-D

0 0
možnosti

fáfa

25. 10. 2011 0:41
Máte neuvěřitelně destruktivní způsob myšlení

I to co prezentujete - všechno špatně, naštvěte se, Bátory se zastáváte jak byl osočen, nicméně u Topolánka jste vy osobně vysledoval že je nacista ... (vy jste asi nejvyšší arbitr, který posoudí nespravedlivé nařčení, a váš správný soud).

Váš způsob uvažování je docela ekl. Něco velkohubě odsoudíte, něco stejně velkohubě bráníte, logiku to nemá... Pardon, možná pro vás ano. Možná se vám líbí jak stádo zavyje.

Možná chcete aby si tam každej našel to co chce ... ?

Upřímně, pouze za moji nedůležitou osobu, jsem rád že vaše myšlenkové pochody nesdílím, musíte to mít těžké, vůbec vydržet sám se sebou. Žít (snad) v permanentní frustraci a ještě ponoukat ostatní, že jsou taky frustrováni ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/