Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dýzl

6. 3. 2011 22:58
Brňák

V Brně se postavil zdravotnický kampus za dvě miliardy, obecná úroveň zdravotnictví v Brně jde ale s kopce. Do systému internetových zdravotních knížek odtekly stamiliony a nejsou používány. Živíme skoro desítku zdravotních pojišťoven s monumentálními baráky a drahými úředníky, firmy dodávající zdravotní vybavení jsou jedny z nejlépe prosperujících, lékárny jsou na každém rohu. A na pořádné platy lidem kteří nám mají zachrańovat životy se potom jaksi již nedostává.

Pan Okamura to napsal velmi výstižně. Má ode mne karmu R^

0 0
možnosti

zsu

6. 3. 2011 12:27
šok

Vážený pane Okamuro! Kvůli Vám jsem se zaregistrovala do diskuse, protože jste mě naprosto šokoval. Je vidět, že pokud se inteligentní člověk o něco zajímá, zjistí si pravdivá fakta a udělá si o celé věci obrázek. Velmi mě mrzí,že celá akce lékařů byla v médiích povětšinou zkreslena pouze na snahu o zvýšení mezd. To,že lékaři mají v rámci akce další požadavky tudíž většina veřejnosti vůbec netuší. Ani to,že s těmi požadavky kontaktovali ministerstvo již rok (!) před vypuknutím akce. Je proto logické,že jsou pak lékaři označováni za vydírače beroucí si pacienty jako své rukojmí. Myslím,že nikdo by se nenechal rád operovat v podnělí ráno vyčerpaným chirurgem, který je v práci nepřetržitě již od pátku. A takto to bohužel dodnes v některých zařízeních chodí. Vím, o čem mluvím. Je toho mnohem více, o čem bych chtěla ještě napsat, ale bohužel jsem se nově registrovala a více než jeden příspěvek napsat nemůžu. Tak třeba někdy příště. Děkuji Vám za pěkný článek a přeji mnoho úspěchů v životě.

0 0
možnosti

Králík Roger

27. 2. 2011 11:48
Autor tentokrát ujel, není možné počítat plat versus

účet firmy. Před lety, nevím jak dnes, stála jedna hodina vrtulníku 7000 Kč, nelze ovšem počítat, že se jedná o plat pilota.

Těch 15000 čistého pro začínajícího lékaře je třeba příjem učitele po několika letech praxe a to i učitele na vysoké škole, který musí mít PhD, což odpovídá atestaci (nebo je možná víc).

0 0
možnosti

georgesco

18. 2. 2011 13:23
to neberu

v lecčems máte pravdu, ale celkově to neberu. Myslím, že každé povolání je důležité a v každém je určitá zodpovědnost. Vámi citovaný příklad je sice hezký, ale s hypotékou na krku a manželkou na mateřské jsem byl taky, jenže jsem měl na krku další dvě děti a nosil jsem domů 18 litrů, nikoliv 50, jako pan doktor, a to bez možnosti služeb a přesčasů.  Tím mu je nezávidím, ale kromě toho, že chudák nemůže k moři zásadní existenční starosti nemá. Já jsem po večerech roznášel letáky, abych nebyl na konci měsíce tak moc v debetu. A to nejsem žádná socka. Paradoxně nám tehdy pomohlo, že nám ti slavní doktoři nechali umřít tchána (bez konzultace s kardiologem mu po hospitalizaci s mozkovou příhodou vysadili léky na srdce), z těch pár korun z dědictví jsme si mohli pořídit ojetinu, protože bez auta to u nás nejde (např. nejbližší nemocnice 30 km přes kopce, poté co ji u nás zrušili).

Takže stěžovat si, že nemůžu k moři v době, kdy je žena na mateřské a splácím hypotéku...  no pardon.

0 0
možnosti

týna78

23. 2. 2011 16:22
Re: to neberu

zcela jistě máte 6-ti letou vysokou školu a alespoň 2 atestace a na vaší práci závisí život člověka,  pokud požadujete 50 tisíc měsíčně-mimochodem, s výše uvedeným vzděláním je ani za 300 odp¨racovaných hodin měsíčně nemám..

0 0
možnosti

Vsetín 1

17. 2. 2011 19:51
Ach pane Okamuro, jste diletant

V lecčems s panem Okamurou souhlasím, ale srovnávání platu a instalatérů a doktorů je hloupé. Příklad : operace slepého střeva v ČR mě stojí( mou pojišťovnu) od 10- 30 tis. Kč. Jak dlouho operace trvá  ? Hodinku, dvě ? No to je hrůza pane doktore , vy berete za hodinu práce 10 tis. Kč ? 8-o

Kromě některých lékařů a p.Okamury ale chápeme všichni, že jsou tam další náklady. ;-)

0 0
možnosti

jiromir

18. 2. 2011 0:08
Re: Ach pane Okamuro, jste diletant

Jestliže lékař bere cca 150 Kč na hodinu, tak za operaci slepého střeva (pokud trvá vaše dvě hodiny) inkasuje 300 Kč. Jestliže zákrok stojí v průměru 20 000 Kč jak uvádíte, pak lékař dostává 1,5% z ceny operace. Pokud by instalatér měl z oněch pěti set korun pouze 1,5%, účtoval by si hodinovou mzdu 7,5 Kč. Což, jak sám musíte uznat, je pěkná kravina. Než začnete dělat chytrého, vemte si do ruky napřed kalkulačku, jestli náhodou neargumentujete sám proti sobě. ;)

0 0
možnosti

krpcova

17. 2. 2011 14:30
:-)

R^R^R^

0 0
možnosti

novitajteda

17. 2. 2011 1:46
je to vydirani a terorismus sockomanskych odboru

Jak se vubec lisi teroristi, kteri vyhrozuji smrti nevinnych lidi, kdyz nedostanou to, co pozaduji a nasi dokturci vydirajici se stejnym zpusobem?

0 0
možnosti

rudaz

16. 2. 2011 23:52
Karma jako hrom

Farmaceutický průmysl Vám, pane Tomio Okamuro, nebude nakloněn. Ale uhodil jste hřebík na hlavičku. Taky v Japonsku, kde to znáte, mají pořekadlo:"Když se dva perou, třetí se směje"? Krize nekrize, ale farmaceutický průmysl jen kvete. Víc než ten zbrojařský, protože války nejsou a hned tak nebudou. Lidé nabírají zdravý rozum, mohou si počíst třeba na http://www.suverenita.info a jinde.

Potom změní myšlení, změní volbu a bude líp. Pokud ovšech většina chce změnu, vloni o volbách to tak nevypadalo.

Buďme optimisté, bude líp...R^V!!

0 0
možnosti

sh1

16. 2. 2011 19:13
přítel porodník

Autor jaksi pominul, že za porod se dnes platí až 50.000 Kč doktorovi do kapsy ....

0 0
možnosti

rudaz

16. 2. 2011 23:48
Re: přítel porodník

A za co ty peníze? Porod může být i doma, skoro zadarmo. A měli rodičky 6 a více dětí, zdravých dětí, že? Autor nic nepominul, pominul ve společnosti zdravý rozum. Další viz http://www.suverenita.info

Buďme svorni.R^V

0 0
možnosti

Jarda5612

16. 2. 2011 10:46
Proč taková logická chyba

Pane Okamuro,

jste podnikatel a ekonom, alespoň tak vystupujete třeba v pořadu Den D.

Nevěřím tomu, že byste si pletl cenu služby (v servisu) a mzdou za službu (co dostane mechanik).

Kdo Vás platí za publikaci takového nesmyslu?

Na tento blog asi nebudete pyšný.RvRv

0 0
možnosti

svann

16. 2. 2011 14:24
Re: Proč taková logická chyba

Na tento blog může být pyšný.Pan Okamura napsal jaká je skutečná realita,je vidět že nepodlehl mediální masážia použil vlastní rozum.A ještě k té ceně služby-pokud si instalatér naúčtuje oněch 500kč,tak věřte že čistý zisk z této sumy činí minimálně 250,-což lékař za hodinu práce nikdy nemá!

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/